Laman

Minggu, 16 November 2014

LONCANG

Hasil gambar untuk loncangLoncang utawi onclang utawi Oncang utawi ron brambang, inggih menika salah setunggaling janganan ingkang limrahipun dipunginakaken kanggé bumbu arupi wuwuran ing masakan mi ayamsup, utawi bakso ingkang wonten duduhipun.[1] Kejawi punika, ron brambang ugi asring dipunginakaken kanggé isi martabak.[1] Kejawi reginipun ingkang mirah janganan punika ugi kathahgizinipun.[1] Oncang gandanipun kados umumipun bawang-bawangan.[1]Janganan punika asring dipunginakaken kanggé nyedhepaken masakan.[1]
Loncang anggadhahi wujud bunder saha panjang kados pipa, ananging wonten ing pérangan pucukipun awujud lancip.[1] Werninipun ingkang bageyan ngandhap radi pethak, déné ronipun awerni ijem sepuh.[1] Ingkang limrahipun dipunkonsumsi saking oncang inggih menika bagéyan ron enèm ingkang awerni ijem saha wit semu ingkang awerni pethak.[1]
Loncang nggadhahi nami latin Allium Fistulosum.[1] Kados dipunkutip sakingTimes of India, ron loncang tuwuh wonten ing kebon China 5.000 taun kapengker.
Kejawi kanggé bahan masakan, oncang ugi saged migunani tumrap kaséhatan.[1] Oncang menika ngandhut unsur-unsur aktif ingkang saged nglawan saha mejahi baktèri saéngga saged dados antibiotik saha saged ngrangsang thukulipun sèl ing badan. [1]Kejawi menika, oncang ugi ngandhut vitamin A sahavitamin C ingkang kathah cacahipun, kalsium, protein, lemak, karbohidrat, serat saha kalori.[1] Oncang ugi saged ngicalaken iler wonten ing kerongkongan, kanggé tamba rématik, saha anémia utawi kirang rah.[1] Loncang menika nggadhahi wit semu ingkang inggilipun antawis 60-70 cm

Tidak ada komentar:

Posting Komentar